Szakmai tréningek

Rugalmasan összeválogatható ismeretkörökkel, jól behatárolható képzési szinteken kínálunk hosszú távú fejlesztési lehetőséget moduláris logisztikai képzési rendszerünkkel.

Egy-egy modul elvégzésével az adott program tanúsítványát, míg egy-egy szint teljesítésével komplex MLBKT tanúsítványt állítunk ki.

A megszerezhető komplex MLBKT tanúsítványról kérjen felvilágosítást oktatásszervezőnktől a trening@logisztika.hu email címen!

ALAPOZÓ TRÉNINGEK

Az ellátási lánc területén dolgozó szakembereknek kínálunk képzési lehetőséget. Alapozó kurzusaink célja, hogy összefogja azokat az ismereteket, amelyek a logisztika, beszerzés, készletezés területén egyaránt fontosak és segítik az ott dolgozó szakembereket vagy leendő szakembereket ismereteik megalapozásában, bővítésében.

SZÁLLÍTÁS ÉS RAKTÁROZÁS

Tréningjeinken szállítás és logisztika területén érintett szakembereknek vagy leendő szakembereknek kínálunk képzési lehetőséget. Célunk, hogy a résztvevők átfogó és gyakorlatias módon sajátítsák el az egyes területekhez kapcsolódó ismereteket a fuvarozás, szállítmányozás és raktározás területén. Képzéseink érintik a szállításhoz kapcsolódó kiemelt területeket.

FOLYAMATFEJLESZTÉS ÉS RENDSZERSZEMLÉLET

A vállalat belső és ellátási lánc partnereinek irányába kialakított logisztikai folyamatainak szisztematikus elemzését és folyamatos fejlesztését támogató képzési programok.

Programjainkkal áttekintjük azokat a menedzsment koncepciókat és eszközöket, melyek a reálfolyamatok mentén együttműködő vállalatok és üzleti hálózatok hatékony menedzsmentjét célozzák.

BESZERZÉS

Beszerzési képzéseink terén jelentős változás történt: új tréningek és tartalmak jelennek meg. Az oktatás alapját a beszerzési területen szerzett tapasztalati szintek – junior, médium és szenior – és a kapcsolódó készségek, képességek mátrixa határozza meg. Fontosnak tartjuk, hogy mindhárom szintnek megfelelő képzéseket tartsunk egész évben, melyek elvégzésével a hallgató eszköztára bővül, és képessé válik a beszerzési terület további területeihez kapcsolódni, szélesíteni az adott szinten tudását vagy továbblépni a következő szintre. Mindemellett beszerzési tréningjeinkben fókuszt helyeztünk az indirekt kategóriákra is. Így azon hallgatóink, akik indirekt beszerzési területen dolgoznak, oktatásainkon személyre szabottabb megoldásokat sajátíthatnak el nem csak kihelyezett, de már nyílt tréning formában is.

TERVEZÉS, KONTROLLING, DÖNTÉSELŐKÉSZÍTÉS

Dinamikusan változó környezetünkben gyakran szükséges döntéseket hoznunk a cégünk céljait figyelembe véve. Tréningjeinken résztvevőink gyakorlatias módon ismerkedhetnek meg a különböző tervezési, kontrolling és döntés-előkészítési módszertannal, folyamattal. Célunk, hogy az ellátási lánc különböző területein dolgozó szakemberek és vezetők a különböző módszertanokat beépítve hatékonyan tudjanak részt venni az előkészítés folyamatában, ezzel támogatva cégük eredményességét.

MLBKT SPRINTEK

A Sprint háttere

A 2022. év eleji MLBKT felmérés szerint a cégek továbbra is az üzletvitel és az ellátási láncok rugalmasabbá tételében látnak versenyelőnyt. De vajon hogyan alakíthatjuk át üzleti folyamatainkat rugalmasabbá és versenyképesebbé, ebben az egyre kiszámíthatatlanabb világban? Milyen összefüggéseket kell figyelembe vennünk, és milyen mozgásterünk van? A vezetőknek szánt nap erről fog szólni, az élő gyakorlat példáin és szemüvegén keresztül.

 

Miért hatékony a módszer?

Mert a frontális vagy hagyományos tréningmódszerekhez képest:

  • Kézzel fogható, akár másnaptól használható gyakorlati eredmények összegyűjtésére és megosztására törekszik.
  • A szoros együttműködés révén erős csoportkoherencia alakul ki, amely később is jobban segíti egy szakmai szervezet életét.
  • Ugyanannyi idő alatt több, értékesebb és gyakorlatiasabb tudás osztható meg a résztvevők között.
  • A személyes kíváncsiságra és kihívásokra épít, így eredménye jobban hasznosul.

COMPLIANCE MANAGEMENT

Napjainkban a folyamatos fejlődés és változás mellett a jogi elvárásoknak való megfelelés is előtérbe került. Tréningjeinkre azokat a szakembereket várjuk, akik szeretnék megismerni az általuk képviselt terület jogi követelményeit és azok változásait. A képzések célja, hogy a résztvevők képessé váljanak a területhez kapcsolódó jogi elvárásokat átlátni, ezzel költséget és időt spórolva a napi operatív működést támogatni.

 

 

Mi az a Sprint?

Olyan, maximum 20 fővel dolgozó, fél vagy egynapos műhelymunka, ahol egy szakma adott gyakorlati témáját, dilemmáját vagy kérdését dolgozzuk fel közösen, facilitáltan, eredményorientált módon. A sprint műfaja eredetileg az agilis szervezetek sajátja, de manapság már a szervezetközi érintkezésben is egyre kedveltebb módszertani eszköz. Az MLBKT-hoz hasonló szakmai hálózatokban egy-egy szakma fejlődésére, az elérhető tudás- és a gyakorlati tapasztalatok megosztására használják ezeket.

A sprintek mindig eredményre törekednek. Olyan közös eredményre, amely a résztvevők különálló tapasztalatából táplálkozva valami nagyobbat és használhatóbbat hoz létre. A közös munkáért cserébe a csapat az eredményhez is közösen fér hozzá, ezzel egymást és saját munkájukat is támogatva.

A sprinteket mindig képzett facilitátor vagy szervezetfejlesztő tartja, a résztvevők problémái és érdeklődése alapján tervezve meg a forgatókönyvet. Az MLBKT sprintek gyakorlati, az ellátási lánc mentén felmerülő problémákra keresnek megoldási tárházat.

INKÁBB LOGISZTIKAI MÁSODDIPLOMÁT SZERETNE?

Mi tudunk egy jó megoldást a Corvinus Egyetemen!