Gyűjtőszállítmányozási tréning kezdőknek és haladóknak (fókuszban a közút)

Képzésünk átfogó és gyakorlatias módon ismerteti meg a résztvevőkkel a gyűjtőszállítmányozás alapfogalmait, a gyűjtőáru típusokat és jellemzőiket, infrastruktúrát, jogi környezetet, a szolgáltatói típusokat és szolgáltatói együttműködési lehetőségeket, a díjszabás kialakításának alapjait és használatának szabályait, az okmánykitöltést és díjkalkulációt, a szállítmányozók közötti elszámolások lehetőségeit.

A két nap alatt kiemelt hangsúlyt helyeztünk a legszükségesebb elméleti ismeretek átadásán túl a gyakorlat oktatására is, amelyet a gyakorlati életben is tapasztalt oktatóink biztosítanak.

 

Jelentkezési határidő: 2023. november 05.

Képzési napok: 2023. november 17., 20.

Min.-Max. csoportlétszám: 6-12 fő

Óraszám: 12 óra (6-6 óra)

Helyszín: Online

*Képzéseinket a mindenkori aktuális szabályozásnak és a résztvevők igényeinek megfelelően valósítjuk meg. A változtatás jogát fenntartjuk!

SZERETNE ÉRDEKLŐDNI NYÍLT, KIHELYEZETT KÉPZÉSEINK VAGY TANÁCSADÁSAINK IRÁNT?

KIKNEK AJÁNLJUK?

A szállítmányozás, a logisztika terén szolgáltatói vagy az árutulajdonos megbízói oldalon dolgozó olyan szakemberek számára, akik szeretnék rendszerszinten megérteni a gyűjtőszállítmányozás komplex folyamatát és profin kezelni annak operatív feladatait. A tréning jól strukturáltan mutat be mindent, amit e tevékenységről tudni kell a hatékony működés érdekében, mind elméleti, mind gyakorlati, mind megbízói, mind szolgáltatói szempontból. 

EREDMÉNYEK A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

 • Fejlődik a résztvevők adminisztratív készsége (fuvarokmányok ismerete, kitöltése; kapcsolódó okmányok ismerete; dokumentációs rendszer kialakítása; adatszolgáltatás)
 • Fejlődnek a kommunikációs készségek (kapcsolattartás munkatársakkal, megbízókkal és fuvarozókkal, egyéb szervezetekkel)
 • Fejlődik az elemzőkészség (logisztikai rendszer elemei között meglévő kölcsönhatások felismerése és ezzel kapcsolatos gyakorlati feladatok megoldása; döntés-előkészítésben való közreműködés)
 • A képzés segít a szervező, rendszerező és kockázatfelismerési és vállalási készségek fejlesztését
 • A tréning elvégzésével az önálló munkavégzés képessége is fejlődik

TEMATIKA

Elmélet (8 óra)

 • Szállítmányozási alapok, a szállítmányozás és az Incoterms összefüggései, a gyűjtőszállítmányozás kialakulása, működése, a gyűjtőszállítmányozás és gyűjtőfuvarozás különbségének tisztázása
 • A gyűjtőszállítmányozás feltételeinek áttekintése (gyűjtőáru típusok és jellemzőik, infrastruktúra, jogi környezet és felelősség, szolgáltatói típusok és szolgáltatói együttműködési lehetőségek)
 • A gyűjtőszállítmányozási folyamat lépései, azaz az előfuvarozástól, az indító speditőr áruátvételén, rakodási terv elkészítésén, a főfuvarozáson keresztül egészen az érkeztető speditőr elosztással kapcsolatos feladatáig. Vámkezelés és okmánykiállítási kötelezettségek.
 • A legfontosabb megbízói és szolgáltatói tevékenységek, a gyűjtőszállítmányozás résztvevői és a folyamatban megjelenő okmányok (pl. szállítmányozói okmányok az FCR és FCT, egyéb fuvarozói okmányok, akár B/L
 • Díjszabás kialakításának alapjai, díjszabás használatának szabályai
 • Gyűjtőszállítmányozás típusainak áttekintése a különböző közlekedési rendszerekben, a gyűjtőszállítmányozás jelentősége az e-kereskedelemben és az időgarantált kiscsomag logisztikában

Gyakorlat (4 óra):

 • Okmánykitöltés és díjkalkuláció a csoport szakmai érdeklődésének tükrében, szállítmányozók közötti elszámolások lehetőségeinek áttekintése, ezzel kapcsolatos kérdések interaktív feldolgozása

ELŐKÉPZETTSÉG ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

Min. középfokú végzettséget igazoló bizonyítvány és alapvető logisztikai ismeretek szükséges a képzés megkezdéséhez.

A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT Tréning Központ “Gyűjtőszállítmányozás – közút” tanúsítványát kapják.

RÉSZVÉTELI DÍJAK

Listaár: 145 000 Ft+ÁFA

Egyéni MLBKT tagoknak: 138 000 Ft+ÁFA

Intézményi MLBKT tagoknak: 131 000 Ft+ÁFA

Csoportos kedvezmény 2 főtől: 138 000 Ft+ÁFA

A részvételi díj tartalmazza az előadások nyomtatott szakmai anyagait.

A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe. A kedvezmény a három napos részvételi díjra érvényesíthető, a plusz egy nap esetében nem.

A kedvezményt költségviselő után tudjuk megadni!

(Amennyiben az egyéni tagdíjat a résztvevő munkáltatója fizeti, az egyéni tagi kedvezményt a vállalat részére is biztosítjuk.)