Ipar 4.0 menedzsereknek

Az oktatás célja az Ipar 4.0 paradigma gazdasági vetületének és műszaki lehetőségeinek bemutatása elsősorban gazdasági szemléletű vezetők részére. Az ipar digitalizációjának koncepciójával ismerkedő hallgatók számára átfogó ismereteket biztosít a képzés, melynek során áttekintjük többek között az innováció, az iparszerkezet, az üzleti modellek, az értékláncok a makró és mikró gazdasági környezet releváns kapcsolódásai pontjait, az ott megismert fogalmak adaptációit.

A tréning során a résztvevők megérthetik és megtanulhatják az ipari digitalizációs megoldások nyújtotta lehetőségeket. A képzés összegzi a Smart Factory átalakulás, okos gyárrá válás sikertényezőit. Bemutatjuk, hogyan lehet komplex mérnöki kihívásokat megoldani, amelyeknél a hagyományos eszközök már kevésnek bizonyulnak.

 

Jelentkezési határidő: 2023. május 10.

Képzési napok: 2023. május 23., 24.

Min.-Max. csoportlétszám: 6-12 fő

Óraszám: 24 óra (3*8 óra)

Helyszín: Budapest

*Képzéseinket a mindenkori aktuális szabályozásnak és a résztvevők igényeinek megfelelően valósítjuk meg. A változtatás jogát fenntartjuk!

KIKNEK AJÁNLJUK?

A vállalatok kulcs szereplőit várjuk, akik szeretnék szervezetük digitális átalakulásában aktív szerepet vállalni, vagy csak egyszerűen megérteni az Ipar 4.0 paradigma mibenlétét, innovációinak lehetőségeit, különösképpen gazdasági hatásait.

EREDMÉNYEK A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

Ez a kurzus elvégzését követően a résztvevők átlátják az ipar digitalizációjának koncepcióját. Megismerik az innováció, az iparszerkezet, az üzleti modellek, az értékláncok a makró és mikró gazdasági környezet releváns az Ipar 4.0 paradigmához kapcsolódó pontjait. Átfogó képet nyernek az ipari digitalizációs megoldások nyújtotta lehetőségekről, az okos gyárrá válás sikertényezőiről. Gyakorlatban próbálják ki azon eszközöket, melyekkel komplex mérnöki kihívásokat lehet megoldani, a vállalat versenyképességének fokozása érdekében.

TEMATIKA

Az ipari digitalizáció alapjai és ökoszisztémája

  • Versenyképesség; Az innováció definíciója, környezete, diffúziója és akadályai; Kondratyev-ciklusok; A negyedik ipari forradalom előzményei és hajnala.
  • Az Ipar 4.0 gyártásfejlesztés, a Smart Factory koncepció gazdasági aspektusainak feltárása. Az Ipar 4.0 kulcstechnológiáinak gazdasági és társadalmi hatásai. Ipar 4.0 releváns megatrendek, kiber-fizikai rendszerek; Okoseszközök a gyártásban.
  • Üzleti modellek, beszállítói láncok; Gyártói hálózatok horizontális és vertikális integrációja, Ipar 4.0 érettségi modellek.
  • A magyar digitalizációs ökoszisztéma. Ipar 4.0 koncepciók a nagy világban, nemzetközi kezdeményezések, mutatószámok, rangsorok.

Mire jó az Ipar 4.0 gyakorlati megoldások

  • „Smart” szakértői rendszerek a digitális döntéstámogatásban. A szimulációs modellezés, az adattudomány és a gyártásoptimalizálás, valamint robotika terén elért elméleti és gyakorlati eredmények.
  • Nemzetközi best practices.

Adatból információ és tudás

  • Az adattudomány általános áttekintése. Az adattudomány, a gépi tanulás, a mélytanulás és a megerősítéses tanulás fogalmainak bemutatása.
  • Az adatelemzés szintjeinek feltárása. Felügyelt és felügyelet nélküli gépi tanulás közötti különbség definíciója. Az ipari alkalmazási lehetőségek ismertetése példákon keresztül. Az adatalapú projektek folyamata.

Adat vizualizációs eszközök

SZERETNE ÉRDEKLŐDNI NYÍLT, KIHELYEZETT KÉPZÉSEINK VAGY TANÁCSADÁSAINK IRÁNT?

RÉSZVÉTELI DÍJAK

Listaár: 240.000 Ft + áfa

Egyéni MLBKT tagoknak: 228.000 Ft + áfa

Intézményi MLBKT tagoknak: 216.000 Ft + áfa

Csoportos kedvezmény 2 főtől: 228.000 Ft + áfa

A részvételi díj tartalmazza az előadások szakmai anyagait.

A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

A kedvezményt költségviselő után tudjuk megadni!

(Amennyiben az egyéni tagdíjat a résztvevő munkáltatója fizeti, az egyéni tagi kedvezményt a vállalat részére is biztosítjuk.)

ELŐKÉPZETTSÉG ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

Bemeneti feltételek: műszaki vagy logisztikai felsőfokú végzettség, vállalatok napi működésének ismerete.

A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT Tréning Központ “Ipar 4.0 menedzsereknek” tanúsítványát kapják.