Beszállítói kockázatmenedzsment

Az üzleti élet (és folyamat) szinte minden lépése kockázatokat rejt magában, bár jó részüknek nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, nem is foglalkozunk velük. A beszállítói folyamatok túlmutatnak a saját cégünk határain, belső kontroll lehetőségein. Az itt megjelenő kockázatok kezelése vagy nem kezelése az egész ellátási lánc teljesítményét jelentősen befolyásolja, s ez legtöbbször a beszerzés, mint szervezet kezében összpontosul.

Hogyan lehet a potenciális kockázatokat azonosítani, struktúrába helyezni, mérni és kezelni? Mik ennek a folyamatnak a buktatói és ezeket hogyan lehet elkerülni? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat a résztvevőkkel közösen, e gyakorlatokkal tarkított egynapos kurzuson.

 

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 25.

Képzési napok: 2023. október 04.

Min.-Max. óraszám: 6-12 fő

Óraszám: 8 óra (4-4 óra)

Helyszín: Online

 

*Képzéseinket a mindenkori aktuális szabályozásnak és a résztvevők igényeinek megfelelően valósítjuk meg. A változtatás jogát fenntartjuk!

SZERETNE ÉRDEKLŐDNI NYÍLT, KIHELYEZETT KÉPZÉSEINK VAGY TANÁCSADÁSAINK IRÁNT?
KIKNEK AJÁNLJUK A TRÉNINGET?

A tréninget haladó, többéves tapasztalattal rendelkező beszerzőknek ajánljuk, akik már önállóan képesek átlátni a beszerzési folyamatot, azonosítani a potenciális buktatókat, van igényük (esetleg ilyen jellegű feladatuk) arra, hogy ezeket struktúrába helyezzék, elemezzék és megismerjenek az idevonatkozó módszertanokat, megvitassák azok kihívásait. A kurzus – bár érdekes lehet operatív beszerzési folyamatban dolgozóknak is – elsősorban a stratégiai beszerzésben már jártas kollégák számára állítottuk össze.

EREDMÉNYEK A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

A résztvevők megismerik a vonatkozó alapfogalmakat, megvitatják és ezáltal mélyebben is megértik a beszerzési folyamatok kockázatait, azok elkerülésének, kezelésének kérdéseit. Megismerik a vonatkozó számítási módszereket, gyakorolják azokat. Képesek lesznek struktúrába helyezni a potenciálisan felmerülő problémákat, és azokból egy ún. kockázati térképet készíteni.

TEMATIKA

A kockázatokról általában, üzleti kockázatok, a kockázatok típusai a beszerzési folyamatban, a kockázatok felismerése, értékelése, kezelése, kockázatkezelési eszközök és technikák, a kockázatok megosztása a beszállítókkal és ezek árképzésre gyakorolt hatása, a kockázati térkép elkészítése.

RÉSZVÉTELI DÍJAK

Listaár: 134 000 Ft+ÁFA

Egyéni MLBKT tagoknak: 128 000 Ft+ÁFA

Intézményi MLBKT tagoknak: 120 000 Ft+ÁFA

Csoportos kedvezmény 2 főtől: 128 000 Ft+ÁFA

A részvételi díj tartalmazza az előadások szakmai anyagait.

A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

A kedvezményt költségviselő után tudjuk megadni!

(Amennyiben az egyéni tagdíjat a résztvevő munkáltatója fizeti, az egyéni tagi kedvezményt a vállalat részére is biztosítjuk.)

ELŐKÉPZETTSÉG ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

Min. középfokú végzettséget igazoló oklevél.

A képzés folyamatába épített teljesítménymérést tartunk, nincs külön vizsga.

A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT Tréning Központ “Beszállítói kockázatmenedzsment” tanúsítványát kapják.