Logisztikai folyamatok menedzsmentje

Gyakori probléma, hogy a munkatársak nem rendelkeznek áttekintéssel a komplex vállalati logisztikai rendszer és tágabban az ellátási lánc egészének működéséről, nem látják megfelelően saját szerepüket a vállalati logisztikai rendszerben és a velük kapcsolatban álló szakterületek munkáját, így teljesítményük sem fejleszthető kellő mértékben.

Erre a problémára kínál megoldást képzésünk, melynek segítségével a munkatársak folyamat- és rendszerszemléletre tehetnek szert.

Jelentkezési határidő: folyamatos

Képzési napok: 2019 ősz

Min.-Max. csoportlétszám: 8-12 fő

Óraszám: 16 óra

Helyszín: Budapest

KIKNEK AJÁNLJUK?

Azoknak a szakembereknek, akik a vállalat reálfolyamatainak (logisztika, vagy termelés) valamelyik operatív részterületén dolgoznak, de képességeik és tudásuk alapján átfogóbb menedzsment és alacsonyabb szintű vezetői feladatok elvégzésére is fel kívánnak készülni. Ehhez elengedhetetlen az egyes logisztikai részterületek közötti kapcsolatrendszer ismerete.

Ezen kívül ajánljuk a programot mindazoknak, akik fejleszteni szeretnék problémafelismerő és elemző képességeiket, rendszerszemléletüket és ezzel megalapozni menedzsment képességeiket.

A KÉPZÉS CÉLJA

Célunk, hogy a tanultak által erősítsük a képzésben résztvevők (jellemzően operatív szinten dolgozó szakemberek) logisztikai rendszerszemléletét, fejlesszük a komplex logisztikai folyamatokban való gondolkodás képességét. Fontos cél továbbá annak biztosítása, hogy a résztvevők, a program végére kitekintéssel rendelkezzenek azokra a vezetői és szakmai kihívásokra, döntésekre (elsősorban a mögöttük húzódó alapkérdésekre, dilemmákra és a közöttük meghúzódó kapcsolatokra), melyeken keresztül maga a komplex vállalati logisztikai folyamatrendszer hatékonyan menedzselhető.

EREDMÉNYEK A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

 • A képzés elvégzésével a résztvevők rendszerszemléletre és folyamatszemléletre tesznek szert,
 • Fejlődik problémafelismerő és elemző képességük, jobban átlátják a logisztika egyes részterületei, azok alapvető döntéseit, valamint a logisztika és ellátási lánc közötti kapcsolatokat és azok jelentőségét,
 • Értelmezni tudják a logisztikai folyamatok teljesítményét,
 • Felismerik saját szerepüket a tágabban vett vállalati logisztikai rendszer eredményessége szempontjából.

ELŐNYÖK A VÁLLALAT SZÁMÁRA

A képzés során alkalmazott módszerek (pl. szimuláció) segítségével a képzésben résztvevő kollégák érzékenyebbé válnak más, kapcsolódó szakterületek problémáira, jobban átlátják azok megoldásának fontosságát, képesek lesznek azonosítani azokat a legfontosabb döntéseket, melyek révén ezek a folyamatok, illetve teljesítményük fejleszthető.

TEMATIKA

 • A logisztikai rendszer felépítése és helye a vállalati működésben, illetve ellátási láncban.
 • Mi a résztvevők tevékenysége? Kik az ő tevékenységük megrendelői/vevői? Hogyan illeszthető ez a tevékenységrendszer egymáshoz és tágabban a vállalat logisztikai rendszerébe, illetve értékteremtő folyamataihoz?
 • Logisztika folyamatszemléletben:
  • Mi a folyamat, a folyamatok kapcsolatrendszere, hierarchiája? A folyamatok lehatárolása, ábrázolása és fejlesztése – logisztikai megoldásokon, példákon keresztül
  • Folyamatszemlélet a logisztikában.
 • A logisztika teljesítményének értelmezése és mérése:
  • A teljesítmény dimenziói és konkrét mutatószámai (minőség, költség, eszközhatékonyság).
  • Mi az üzleti teljesítmény és a kettős értékteremtés? Hogyan befolyásolja a logisztika ezt az üzleti teljesítményt? Hogyan befolyásolja a résztvevők teljesítménye ezt a logisztikai teljesítményt, végső soron az üzleti teljesítményt?
  • A teljes költség koncepció.
  • Átváltások kezelése.
  • Hogyan értelmezhető és mérhető a résztvevők teljesítménye? Hogyan értelmezhető és mérhető a vezetők teljesítménye?
 • A logisztikai folyamatok tervezési kérdései:Tervezési szintek és döntések, valamint azok kapcsolatrendszere (Hogyan befolyásolja a tervezés a tényleges logisztikai folyamatokat és annak teljesítményét? Mit jelent a működés tervezése és irányítása? Hol és hogyan illeszkednek a résztvevők feladatai e tervezési folyamatokhoz?). Az erőforrások tervezésének alapkérdései és összefüggésrendszere, azok informatikai támogatása.
 • Logisztikai folyamatok specifikumai az ellátási láncban: A kiszervezés döntése és hatása. Logisztikai szolgáltatók szerepe, típusai a folyamatok hatékony lebonyolításában. Ellátási lánc menedzselésének alapdilemmái.
 • Szimulációs játék és kiértékelése: A logisztikai folyamatok kapcsolódása, az ostorcsapás hatás.

Ezt már olvasta?

A tudást integrálni kell

SZERETNÉ MEGRENDELNI KIHELYEZETT KÉPZÉSKÉNT?

ELŐKÉPZETTSÉG ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

Min. középfokú végzettséget igazoló bizonyítvány

A képzés folyamatába épített teljesítménymérést alkalmazunk, nincs külön vizsga.

A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT SCM Tréning Központ “Logisztikai folyamatok menedzsmentje” tanúsítványát kapják.

RÉSZVÉTELI DÍJAK

Listaár: 119 000 Ft+ÁFA

Egyéni MLBKT tagoknak: 113 050 Ft+ÁFA

Intézményi MLBKT tagoknak: 95 200 Ft+ÁFA

Csoportos kedvezmény 2 főtől: 113 050 Ft+ÁFA

A részvételi díj tartalmazza az előadások nyomtatott szakmai anyagait, az ebédek és a kávészünetek költségeit, de az étkezés közterheit nem.

A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

A kedvezményt költségviselő után tudjuk megadni!

(Amennyiben az egyéni tagdíjat a résztvevő munkáltatója fizeti, az egyéni tagi kedvezményt a vállalat részére is biztosítjuk.)

A képzésről mondták hallgatóink:

Folyamatközpontú tréning, ami rávilágít a rendszerek összefüggéseire.

OKTATÓK

Dr. Gelei Andrea
egyetemi tanár (BCE)