Folyamatfejlesztés és lean menedzsment

Képzésünk a folyamatfejlesztés és lean menedzsment témakörében kínál rendszerezett, alapozó tudásanyagot, amelynek segítségével a lean menedzsment bevezetése zökkenőmentesebbé válhat a szervezetben.

A képzés elvégzése tökéletes alapot nyújthat az esetleges további lean menedzsment ismeretek elmélyítéséhez is. A megértést egyéni és csoportos feladatokkal, élő esettanulmánnyal segítjük.

 

A képzés átalakítás alatt áll.

Min.-Max. csoportlétszám: 8-12 fő

Óraszám: 16 óra

KIKNEK AJÁNLJUK?

Azoknak a szakembereknek ajánljuk a programot, akik a termelés/raktározás/logisztika valamely területén dolgoznak, de/és szükséges ismeretekkel a termeléssel és minőségmenedzsmenttel kapcsolatban nem rendelkeznek, valamint akik a folyamatfejlesztés és lean menedzsment témakörében szeretnének további ismeretekre szert tenni, nem feltétlenül termelési/logisztikai munkakörben.

A KÉPZÉS CÉLJA

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő képes legyen megérteni a lean menedzsment lényegét, összetettségét, a rendszer összetevői közötti kapcsolatokat, és képes legyen a lean menedzsment technikai eszközeinek alkalmazására, a folyamatok elemzésére és tudatos fejlesztésére, valamint megérteni és kezelni a lean menedzsment bevezetése során felmerülő nehézségeket.

EREDMÉNYEK A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

A képzés segítségével a résztvevő

 • megismeri a lean menedzsment lényegét, komplexitását, fejlődésének fő állomásait,
 • folyamatelemző és folyamatátlátó képessége fejlődik,
 • megérti a folyamatfejlesztés vállalati versenyképességre gyakorolt hatásának mechanizmusát,
 • elsajátítja a lean és kaizen eszköztárat.

ELŐNYÖK A VÁLLALAT SZÁMÁRA

A lean menedzsment technikai eszközeinek megismerésével a képzést elvégző kolléga a felmerülő problémákra kész megoldásokkal, szisztematikus elemzéssel tud reagálni, az alkalmazott esettanulmányok, példák és csoportos gyakorlatok pedig képessé teszik a lean menedzsmenttel kapcsolatos problémák felismerésére és az emberi tényező szerepének megértésére is.

TEMATIKA

 • A lean menedzsment eredetének, fejlődésének, fő alapelveinek és eszközeinek megismerése
 • A lean menedzsment a vállalati funkcionális rendszerben
 • Folyamatelemzés és fejlesztés (a folyamatelemzés alapjai, a folyamatfejlesztés vállalati versenytényezőkre gyakorolt hatásai, az értékáram elemzés menete)
 • A lean menedzsment termelésszervezése (a termeléssimítás módszere; az egydarabos áramlás és a cellarendszer jelentősége, eszközei; a standard munka; a vizuális menedzsment eszközei; a kanban rendszer)
 • Folyamatos fejlesztés (ciklusainak és jellemző eszközeinek megismerése)
 • A lean menedzsment bevezetése (bevezetési feltételeinek, sikertényezőinek, nehézségeinek megértése, a dolgozói bevonás jelentősége)
 • Lean menedzsment élő esettanulmány– A lean menedzsment bevezetésével foglalkozó gyakorló szakember tapasztalatainak átadása

INFORMÁCIÓ

+36 1 267 8740

ELŐKÉPZETTSÉG ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

Felsőfokú végzettség vagy érettségi bizonyítvány 3 éves igazolt szakmai tapasztalattal.

Előzetesen elvárt ismeretek: alapvető matematikai ismeretek, függvények értelmezésének képessége.

A képzés végén írásbeli vizsga.

A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT SCM Tréning Központ “Folyamatfejlesztés és lean menedzsment” tanúsítványát kapják.

RÉSZVÉTELI DÍJAK

Listaár:

Egyéni MLBKT tagoknak:

Intézményi MLBKT tagoknak:

Csoportos kedvezmény 2 főtől:

A részvételi díj tartalmazza az előadások nyomtatott szakmai anyagait, az ebédek és a kávészünetek költségeit, de az étkezés közterheit nem.

A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

A kedvezményt költségviselő után tudjuk megadni!

(Amennyiben az egyéni tagdíjat a résztvevő munkáltatója fizeti, az egyéni tagi kedvezményt a vállalat részére is biztosítjuk.)

HELYSZÍN

Budapest

SZERETNÉ MEGRENDELNI KIHELYEZETT KÉPZÉSKÉNT?

OKTATÓK

Dr. Demeter Krisztina
tanszékvezető egyetemi tanár (BCE)