Kivételes versenyelőnyök

Avagy azok a bizonyos pluszok egy MLBKT résztvevő profiljában… Más képző intézmények is nyújtanak gyakorlatias oktatást és vannak jó trénereik, de mégis mi az a plusz (nevezzük versenyelőnynek), ami az MLBKT tréning résztvevőt megkülönbözteti a más intézményekben végzettektől? Miért érdemes valójában az MLBKT SCM Tréning Központját választani azon kívül is, hogy a számok önmagukért beszélnek és hallgatóink rendszeresen 4,5 vagy efeletti pontszámokkal értékelik munkánkat?

1) Kimozdítunk a komfortzónából

Mi tényleg kimozdítjuk résztvevőinket abból a bizonyos kényelmes állapotból, mert hisszük, hogy tanulni és fejleszteni csak így lehet. Oktatóink és oktatási módszereink a hagyományos logisztikai tréningektől eltérően innovatívak, gyakran jó értelemben véve provokatívak is.

A logisztika specialistái vagyunk (immár 25 éve), így biztosan tudjuk, hogy Önnek hol fáj, azaz hova helyezzük a fókuszokat a tréningek során, amelyek nem általános és könyvszagú, hanem kifejezetten gyakorlatias oktatások.

 

2) Folyamat- és rendszerszemléletet adunk

Jó, jó, sokat halljuk ezt a kifejezést, meg hogy ez fontos, de ez miért is jelent pluszt? Akármilyen hihetetlenül hangzik, de képzéseink során vagy már egy-egy kihelyezett vállalati tréningre készülve azt tapasztaljuk, hogy a vállalati működést leginkább befolyásoló tényezők közül mindig a dobogón szerepel, hogy sokszor a munkatársak nem rendelkeznek áttekintéssel pl. saját vállalatuk komplex folyamatairól sem (a vállalatok közötti ellátási láncokról már ne is beszéljünk), nem értik a társosztály(ok) működését, akikkel nap mint nap együtt kell dolgozzanak, s így számtalan kommunikációs konfliktus is nehezíti az amúgy sem könnyű szakmai munkát.

Éppen ezért minden logisztikai tréningünknek fontos elemét képezi, hogy az adott területről átfogó ismereteket adjunk át, összefüggéseket mutassunk be és rávilágítsunk a legfontosabbakra, ill. fejlesszük a szakterületen elengedhetetlen készségeket, mindezt úgy, hogy gyakorlati kontextusba helyezzük a mondandónkat.

Erre a problémára azonban speciális megoldásaink is vannak, hiszen kifejezetten erre a témára fókuszáló folyamat- és rendszerszemléletű oktatásokat is kínálunk Logisztikai folyamatok menedzsmentje vagy Ellátási lánc menedzsment címmel.

 

3) Networking kicsit másképp

Hallgatóink nem csupán rövid ideig, egy tanulócsoportban egymás mellett és egymással dolgozó  tréning résztvevőkké válnak, hanem olyan tréning résztvevőkké, akiket rövid és hosszú távon is tud segíteni az SCM Tréning Központ mögött álló Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság mint független szakmai szervezet. Általa rendkívüli elérést biztosítunk a hazai logisztikai és beszerzési szakmához, ahol a hasonló érdeklődésű (és hasonló problémákkal küzdő) gyakorlati szakemberek egymástól tanulhatnak és kapcsolatokat építhetnek a tréningek világán túl is.

Számtalan sikeres üzletről, partneri viszonyról, egymásra talált munkaerő és munkáltató kapcsolatról tudunk, amelyeket mind az MLBKT szervezeti (ernyőszervezeti) jellegének köszönhetnek a tréning résztvevők.

 

4) Újszerű módszerek

Nem csak mondjuk, hogy alkalmazzuk őket, hanem valóban sokat teszünk azért, hogy tréningjeinket segítsük egy-egy számítógépes szimulációval, terepasztallal, táblajátékkal, amiknek segítségével ellátási láncokat szimulálunk vagy éppen szállítmányozói társasjátékkal dolgozunk, ahol a résztvevők különböző szerepekben próbálhatják ki magukat és nem csupán logisztikai szakmai, hanem a döntéshozói vagy éppen a problémamegoldói készségek fejlesztésére is nagy hangsúlyt helyezünk.

Mindezek alkalmazásával érjük el, hogy egy résztvevő legutóbbi raktáros tréningünkről is a következőt mondta: „Soha nem gondoltam volna, hogy egy raktáros tréning ilyen izgalmas és érdekes is lehet.”

 

Hajas Gabriella

oktatási vezető, MLBKT