Képzési együttműködés a szakmával

Képzési együttműködés a szakmával

Mire képes a szakma és az oktatás ha együttműködik?

  • Raktározás menedzsment tréningünk kapcsán 47 vállalattól 70 elégedett résztvevőt számláló hallgatói közösség létrehozására.

  • Számos konkrét, gyakorlatban is hasznosítható fejlesztési javaslat (visszacsatolás) megfogalmazására a Hungaropharma Zrt. és az Ekol Logistics részére.

  • Olyan szakmai kapcsolatok kialakítására, amelyekből minden érintett sokat tanul.

 

Együttműködő partnerünk volt 2015-2016-ban: Hungaropharma Zrt., Ekol Logistics Kft.

hungarophramaoperated-by-ekol-logo

Folyamatos fejlesztés a gyakorlati tréningekben

Az MLBKT SCM tréning Központja törekszik arra, hogy képzései gyakorlatiasak legyenek, és valódi tapasztalatcserén alapuljanak. Ennek érdekében a pár napos tréningek szerves részét bonyolítjuk valódi gyakorlati helyszíneken. Ehhez, raktáros képzéseinknél sikerült megnyernünk együttműködő partnernek a Hungaropharma Zrt-t és az Ekol Logistics Kft-t is, ahol a vállalatlátogatáson kívül számos egyedi gyakorlati feladattal is segítettük a résztvevők tudásának és kompetenciáinak fejlődését.

“Learning by doing”- avagy a cselekvés általi tanulás megvalósulása

A rövid elméleti oktatást követően a résztvevők számára élményekben gazdag lehetőséget nyújtunk a raktározás világának megismerésére és napi munkájuk fejlesztésére, szakmai tudásuk ellenőrzésére és frissítésére, a szakterületen elengedhetetlen készségeik erősítésére.

A képzés során monitoring rendszer használatával mérési és egyéb feladatokat végzünk egy raktárban, azokat elemezzük szóban, majd prezentációval egybekötött házi feladat is készül belőlük. A tréning harmadik napján tovább fokozzuk a gyakorlatot és a második nap szakmai izgalmait, mert interaktív szimulációs környezetben dolgozunk, ahol a résztvevők különböző szerepekben próbálják ki magukat.

A háromnapos tréning során a résztvevők válaszokat kaphatnak saját cégük raktármenedzsmentjével kapcsolatos kérdéseire is és kiemelten foglalkozunk a raktári mutatószámokkal is.

A közös munkából minden szereplő profitál

  • Az MLBKT értéket teremt azáltal, hogy szervezőként és fejlesztőként új tudáshoz és új közösségek építéséhez járul hozzá.
  • A résztvevők megszerzett ismereteiket, a legjobb gyakorlatokat építhetik be folyamataikba,
  • A gyakorlati helyszínt biztosító vállalatok új kapcsolatrendszerre tesznek szert, nem utolsó sorban pedig folyamataikat más cégeknél dolgozó kollégák figyelik meg és tesznek építő jellegű javaslatokat, visszacsatolásokat, amelyek megkönnyítik és megerősítik munkájukat, gyakran új horizontokat is nyitva számukra.

Az ilyenfajta együttműködés sikerét és értékét a legjobban talán az mutatja, hogy a tréningben részt vevő vállalatok között volt, aki már képzés közben maga jelentkezett, hogy a legközelebbi oktatás során szívesen fogadná a következő csoport résztvevőit, mert rendkívül hasznosnak találta a külső szakmai szemmel (költségmentesen) átvilágított raktárat.

Hajas Gabriella

oktatási vezető, MLBKT

A következő raktározás menedzsment kurzus 2018. tavaszán startol!