Termeléstervezés- és szervezés

Ön meg tudja határozni a létesítmények optimális berendezését? Ismeri a termelésellátás fő szempontjait és megoldási lehetőségeit? Pontosan tudja az egyes időtávok információigényét, ismeri az összetevők közötti kapcsolatokat?

Ki tudja számolni az anyagszükségletet? El tudja dönteni, hogy egygépes rendszerben milyen prioritási szabályt érdemes alkalmazni?

Termeléstervezés-és szervezés kurzusunk segítségével többek között a fenti kérdésekre is megkapja a válaszokat, de megértheti a termelésszervezés fő kihívásait, képes lesz a termelési rendszer átlátására és fejlesztési javaslatok megfogalmazására is.

 

A képzés átalakítás alatt áll.

Min.-Max. csoportlétszám: 10-12 fő

Óraszám: 20 óra

termelestervezes-es-szervezes

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

Azoknak a szakembereknek, akik a termelés/raktározás/logisztika valamely területén dolgoznak, de/és szükséges ismeretekkel a termeléstervezéssel és szervezéssel kapcsolatban nem rendelkeznek. A képzés közvetett célcsoportja mindazon szakemberek köre, akik a termeléstervezés és szervezés témakörében szeretnének további ismeretekre szert tenni, nem feltétlenül termelési/logisztikai munkakörben.

A KÉPZÉS CÉLJA

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő képes legyen mélyebben megérteni a termelési rendszerek sajátosságait, a célok és eszközök közötti összefüggéseket, illetve konkrét eszközöket ismerjen meg a termeléssel kapcsolatos problémák megoldásához, a döntések megalapozottabb előkészítéséhez.

EREDMÉNYEK A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

  • a résztvevők a képzés segítségével megértik a termelésszervezést vezérlő fő célokat,
  • fejlődik a résztvevők rendszerszemlélete, az összefüggések, egymásra hatások átlátása a termelési rendszerben,
  • a résztvevők képessé válnak számítások segítségével kiegyensúlyozni a termelési folyamatot,
  • megértik a termelés tervezési rendszerét, annak időhorizontjait, és egyes elemeinek kapcsolatát.

ELŐNYÖK A VÁLLALAT SZÁMÁRA

A képzés során alkalmazott példák, feladatok és az üzleti szimulációs játék képessé teszik a résztvevőket a termelésszervezéssel kapcsolatos problémák felismerésére, elemzésére és megoldására, az emberi tényező szerepének megértésére.

TEMATIKA

  • Üzleti célok, termelési célok és a termelésszervezés lehetőségei (emberek, anyagok, gépek), döntési kérdései
  • A termelés a vállalati funkcionális rendszerben
  • Termelési rendszerek és jellemzői
    • Folyamatrendszer, műhelyrendszer, projektrendszer jellemzőinek megismerése
    • A termelési rendszerek közötti választás szempontjainak és következményeinek megértése
  • Létesítmény-berendezés
    • Fő kérdések és megoldási lehetőségek
    • Munkaállomások kialakítási, műhelyek elhelyezési módszereinek elsajátítása
    • A csoporttechnológia, cellás gyártás jellemzőinek megismerése
  • Termelési logisztika
    • A termelésellátás fő szempontjainak és megoldási lehetőségeinek megismerése
    • A milkrun működésének megismerése
    • A készletgazdálkodás alapjai
  • Termeléstervezés
    • Alapfogalmak
    • A termeléstervezés rendszerének átlátása, az egyes elemek (DRP – MPS – BOM – MRP) közötti kapcsolatok megértése
  • Üzemszintű termelésirányítás
    • Prioritási szabályok, egygépes és kétgépes rendszerek ütemezési módszereinek, szempontjainak megismerése
    • Az input-output elemzés
  • Termelésszervezés a gyakorlatban- Üzleti szimulációs játék a termelési döntések kezelésére és megértésére

INFORMÁCIÓ

+36 1 267 8740

ELŐKÉPZETTSÉG ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

Felsőfokú végzettség vagy érettségi bizonyítvány 3 éves igazolt szakmai tapasztalattal.

Előzetesen elvárt ismeretek: alapvető matematikai ismeretek, függvények értelmezésének képessége.

A képzés írásbeli vizsgával zárul.

A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT SCM Tréning Központjának „Termeléstervezés- és szervezés” tanúsítványát kapják.

RÉSZVÉTELI DÍJAK

Listaár:

Egyéni MLBKT tagoknak:

Intézményi MLBKT tagoknak:

Csoportos kedvezmény 2 főtől:

A részvételi díj tartalmazza az előadások szakmai anyagait, az ebédek, a kávészünetek költségeit.

A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

A kedvezményt költségviselő után tudjuk megadni!

(Amennyiben az egyéni tagdíjat a résztvevő munkáltatója fizeti, az egyéni tagi kedvezményt a vállalat részére is biztosítjuk.)

HELYSZÍN

Budapest

SZERETNÉ MEGRENDELNI KIHELYEZETT KÉPZÉSKÉNT?

OKTATÓK

Dr. Demeter Krisztina
tanszékvezető egyetemi tanár (BCE)

Valamint Losonci Dávid és vállalati vendégelőadók.