Termeléstervezés- és szervezés

Ön meg tudja határozni a létesítmények optimális berendezését? Ismeri a termelésellátás fő szempontjait és megoldási lehetőségeit? Pontosan tudja az egyes időtávok információigényét, ismeri az összetevők közötti kapcsolatokat?

Ki tudja számolni az anyagszükségletet? El tudja dönteni, hogy egygépes rendszerben milyen prioritási szabályt érdemes alkalmazni?

Termeléstervezés-és szervezés kurzusunk segítségével többek között a fenti kérdésekre is megkapja a válaszokat, de megértheti a termelésszervezés fő kihívásait, képes lesz a termelési rendszer átlátására és fejlesztési javaslatok megfogalmazására is.

 

A képzést kihelyezett képzésként van módunk megszervezni!

termelestervezes-es-szervezes

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

Azoknak a szakembereknek, akik a termelés/raktározás/logisztika valamely területén dolgoznak, de/és szükséges ismeretekkel a termeléstervezéssel és szervezéssel kapcsolatban nem rendelkeznek. A képzés közvetett célcsoportja mindazon szakemberek köre, akik a termeléstervezés és szervezés témakörében szeretnének további ismeretekre szert tenni, nem feltétlenül termelési/logisztikai munkakörben.

A KÉPZÉS CÉLJA

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő képes legyen mélyebben megérteni a termelési rendszerek sajátosságait, a célok és eszközök közötti összefüggéseket, illetve konkrét eszközöket ismerjen meg a termeléssel kapcsolatos problémák megoldásához, a döntések megalapozottabb előkészítéséhez.

EREDMÉNYEK A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

  • a résztvevők a képzés segítségével megértik a termelésszervezést vezérlő fő célokat,
  • fejlődik a résztvevők rendszerszemlélete, az összefüggések, egymásra hatások átlátása a termelési rendszerben,
  • a résztvevők képessé válnak számítások segítségével kiegyensúlyozni a termelési folyamatot,
  • megértik a termelés tervezési rendszerét, annak időhorizontjait, és egyes elemeinek kapcsolatát.

ELŐNYÖK A VÁLLALAT SZÁMÁRA

A képzés során alkalmazott példák, feladatok és az üzleti szimulációs játék képessé teszik a résztvevőket a termelésszervezéssel kapcsolatos problémák felismerésére, elemzésére és megoldására, az emberi tényező szerepének megértésére.

TEMATIKA

  • Üzleti célok, termelési célok és a termelésszervezés lehetőségei (emberek, anyagok, gépek), döntési kérdései
  • A termelés a vállalati funkcionális rendszerben
  • Termelési rendszerek és jellemzői
    • Folyamatrendszer, műhelyrendszer, projektrendszer jellemzőinek megismerése
    • A termelési rendszerek közötti választás szempontjainak és következményeinek megértése
  • Létesítmény-berendezés
    • Fő kérdések és megoldási lehetőségek
    • Munkaállomások kialakítási, műhelyek elhelyezési módszereinek elsajátítása
    • A csoporttechnológia, cellás gyártás jellemzőinek megismerése
  • Termelési logisztika
    • A termelésellátás fő szempontjainak és megoldási lehetőségeinek megismerése
    • A milkrun működésének megismerése
    • A készletgazdálkodás alapjai
  • Termeléstervezés
    • Alapfogalmak
    • A termeléstervezés rendszerének átlátása, az egyes elemek (DRP – MPS – BOM – MRP) közötti kapcsolatok megértése
  • Üzemszintű termelésirányítás
    • Prioritási szabályok, egygépes és kétgépes rendszerek ütemezési módszereinek, szempontjainak megismerése
    • Az input-output elemzés
  • Termelésszervezés a gyakorlatban- Üzleti szimulációs játék a termelési döntések kezelésére és megértésére

SZERETNE ÉRDEKLŐDNI NYÍLT, KIHELYEZETT KÉPZÉSEINK VAGY TANÁCSADÁSAINK IRÁNT?

ELŐKÉPZETTSÉG ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

Felsőfokú végzettség vagy érettségi bizonyítvány 3 éves igazolt szakmai tapasztalattal.

Előzetesen elvárt ismeretek: alapvető matematikai ismeretek, függvények értelmezésének képessége.

A képzés folyamatába épített teljesítménymérést szervezünk, nincs külön vizsga.

A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT SCM Tréning Központjának „Termeléstervezés- és szervezés” tanúsítványát kapják.

HELYSZÍN

A megrendelő vállalat telephelyén vagy más külső helyszínen.