Termelési és minőségügyi ismeretek

Termelési és minőségügyi ismeretek kurzusunk a termelésszervezés és a logisztika közötti kapcsolat természetének feltárására törekszik, melynek során a résztvevők megértik azt is, hogyan jelennek meg az üzleti célok a végrehajtás szintjén.

A megértést egy üzleti szimulációs játékkal segítjük.

 

A képzést kihelyezett képzésként van módunk megszervezni!

Ajánlott minimum óraszám: 24 óra

Max. csoportlétszám: 5-12 fő

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

Azoknak a szakembereknek, akik a termelés/raktározás/logisztika valamely végrehajtói területén dolgoznak, de/és nem rendelkeznek a szükséges ismeretekkel a termeléssel és minőségmenedzsmenttel kapcsolatban.

termelesi-es-minosegugyi-ismeretek

SZERETNE ÉRDEKLŐDNI NYÍLT, KIHELYEZETT KÉPZÉSEINK VAGY TANÁCSADÁSAINK IRÁNT?

A KÉPZÉS CÉLJA

Célunk, hogy a képzésben résztvevő képes legyen mélyebben megérteni a termelési rendszerek sajátosságait, a célok és eszközök, a termelés és a logisztika közötti összefüggéseket, valamint konkrét eszközöket ismerjen meg, amelyek segítségével ő maga is képessé váljon a folyamatok fejlesztésére, a problémák feltárására és megoldására.

EREDMÉNYEK A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

A képzés segítségével a résztvevő

  • Megérti a termelési és minőségügyi rendszerek logisztikai vonatkozásait,
  • Elsajátítja a folyamatelemzéshez, valamint a folyamat- és minőségfejlesztéshez használható eszközrendszert.

ELŐNYÖK A VÁLLALAT SZÁMÁRA

A kurzust elvégző kolléga olyan átfogó és rendszerezett ismeretekre tesz szert, amellyel felzárkózhat a termelésben régebb óta dolgozó munkatársakhoz, majd önállóan is képes lesz a folyamatok fejlesztésére, így segítve elő saját munkaterületén a termelési hatékonyság növelését.

TEMATIKA

  • Termelésszervezés és logisztika kapcsolatának feltárása- melyik hogyan támogatja a másikat?
  • Szerepkörök és feladatok áttekintése a termelésben
  • Termelési rendszerek és jellemzőik
  • Folyamatelemzés (pl. átfutási idő,ciklusidő,ütemidő, sorozatnagyság, szűk keresztmetszet, készletezés fogalmainak, kapcsolatának és jelentőségének megértése)
  • A minőség (minőségköltségek,minőségirányítási rendszerek, TQM)
  • A folyamatos fejlesztés (PDCA, grafikus eszközök a minőségfejlesztésben mint pl. adatgyűjtő lap, Pareto diagram, hisztogram, szabályozókártya, Ishikawa diagram, szórásdiagram, boxplot diagram, ok-hatás mátrix, folyamatábra (SIPOC diagram) megismerése, stb.)
  • Kreatív eszközök a minőségfejlesztésben
  • Rend, folyamatképesség, problémamegoldás (5S, Folyamatképesség vizsgálatok és indexek, 5w2H, 5 miért elemzés)
  • Termelés a gyakorlatban- Üzleti szimulációs játék a tanultak gyakorlati alkalmazására

ELŐKÉPZETTSÉG ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

Min. középfokú iskolai végzettség szükséges a képzés megkezdéséhez.

A képzés folyamatába épített teljesítménymérést szervezünk, nincs külön vizsga.

A sikeresen teljesítő résztvevők igazolásként az MLBKT  Tréning Központjának „Termelési és minőségügyi ismeretek” tanúsítványát kapják.

HELYSZÍN

A megrendelő vállalat telephelyén vagy más külső helyszínen.